Povratak

Održana završna konferencija IPA projekta

Udruga za promicanje inkluzije je 23. studenog u Panorama hotelu Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 9 održala konferenciju o rezultatima IPA projekta pod nazivom „Službe za radne aktivnosti uz podršku za osobe s intelektualnim teškoćama“.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije unutar programa IPA komponente IV: Razvoj ljudskih potencijala, grant sheme Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada. Cilj projekta je povećati zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama u Bjelovaru, Osijeku i Šibeniku na otvorenom tržištu rada i omogućiti pristup svrsishodnim radnim aktivnostima za one pojedince koji nisu u mogućnosti uključiti se u radne aktivnosti u redovnoj radnoj sredini. Kao veliki uspjeh projekta voditeljica Slavenka Martinović i koordinatorica projekta Anita Prša ističu angažman 44 osobe s intelektualnim teškoćama na radnim aktivnostima kod 21-og poslodavaca u Bjelovaru, Osijeku i Šibeniku. Rezultati projekta pokazuju da je realizacija ovako zahtjevnog projekta moguća i s relativno ograničenim ljudskim resursima.

Konferenciji su prisustvovali poslodavci i potencijalni poslodavci osoba s intelektualnim teškoćama, predstavnici nevladinih udruga, grada Zagreba, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.