Povratak

Priručnik Proizvodnja povrća u plasteniku

Ovaj priručnik izrađen je u okviru projekta Proizvodnja povrća u plasteniku, financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala – Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina (broj ugovora: IPA4.1.2.1.04.01.c09).

Priručnik su u lako razumljivom obliku izradili članovi skupine za samozastupanje Centra za inkluziju i socijalne usluge iz Bjelovara, uz veliku pomoć članova Udruge za samozastupanje iz Zagreba.

Priručnik možete preuzeti na linku: IPA Plastenik Prirucnik.

 

Sažetak projekta:

Udruga za promicanje inkluzije već šesnaest godina pruža podršku osobama s intelektualnim teškoćama u uključivanju u život lokalne zajednice. U Hrvatskoj su osobe s intelektualnim teškoćama gotovo u potpunosti isključene iz svijeta rada. Cilj projekta je podržati uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama na tržište rada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Cilj će se ispuniti kroz program radnih aktivnosti i model održive proizvodnje povrća u plastenicima u Bjelovaru i Grubišnom Polju razvijenim upravo za one pojedince koji nisu u mogućnosti uključiti se u radne aktivnosti na vanjskom tržištu. Očekivani rezultati: uključivanje 20 – 25 osoba s intelektualnim teškoćama u Bjelovaru i Grubišnom Polju u radne aktivnosti u plasteniku.

Nositelj projekta:

Udruga za promicanje inkluzije, Zagreb

Partneri projekta:

Centar za inkluziju i socijalne usluge, Bjelovar

Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje, Grubišno Polje