Povratak

Priručnik OSOBNO USMJERENO PLANIRANJE

Udruga u suradnji s Centrom za obrazovanje odraslih Validus izdaje

Priručnik OSOBNO USMJERENO PLANIRANJE

Autor: dr.sc. Bojana Rozman

Ovaj priručnik je namijenjen stručnjacima koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama, ali i s osobama s invaliditetom.

Svrha je priručnika dati uvid u temelje ovog pristupa, neke od tehnika (Making Action Plans – MAP i Planning Alternative Tomorrows With Hope – PATH) te mogućnostima koje ovaj pristup nudi u odnosu na poboljšanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.

Pristup osnaživanju osoba s invaliditetom za život u zajednici uključuje niz postupaka usmjerenih na proces planiranja s ciljem osnaživanja osoba s invaliditetom i stvaranja razumljive slike o tome tko je ta osoba i što ona želi učiniti sa svojim životom, sada i u budućnosti.

Promjene u životu osobe nastoje se postići okupljanjem svih ljudi koji su osobi važni, uključujući članove obitelji, prijatelje, susjede i osoblje u podršci koji aktivno traže pozitivne kapacitete osobe u kontekstu života u zajednici.

Prirucnik OUP

 

 

 

 

Format priručnika: A5

Broj stranica: 96

Cijena: 50 kuna

 

 

 

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju molimo vas da nas kontaktirate na elektronsku adresu uredništva: inkluzija@inkluzija.hr i validus@coovalidus.hr  ili telefone: 01/37 58 932; 01/ 37 58 931 ili posjetite na adresi: Bleiweissova 15, Zagreb.