Zlatna plaketa ”Grb Grada Pakraca” – pismo zahvale

Dodano od Webmaster

Poštovani članovi Gradskog vijeća Grada Pakraca, Poštovani gradonačelniče,

Neizmjerno smo ponosni i sretni što je grad Pakrac, kao jedinica lokalne samouprave, prepoznao važnost djelovanja i rada Udruge za promicanje inkluzije u promicanju prava na život u zajednici osoba s invaliditetom kao ravnopravnih građana.
Ove tri godine našeg djelovanja na području grada Pakraca su pokazale da je primjena UN Konvencije o pravima osoba s invaliditetom koja svim osobama s invaliditetom jamči pravo na neovisan život u zajednici uz dostupnost svih javnih službi moguća. Iako se javno priznanje dodjeljuje za područje zdravstva i socijalne skrbi, slobodni smo istaći i posredni učinak našeg djelovanja na području grada Pakraca. Naime, sva sredstva koja Udruga prima na ime troškova pružanja socijalnih usluga se namjenski troše na području grada Pakraca jer kupujemo u trgovinama, koristimo usluge raznih službi, plaćamo najamnine i komunalije, zaposleno osoblje dobiva plaću kojom osigurava egzistenciju za sebe i članove svoje obitelji. Prošle godine je oko 1,5 milijuna kuna dobivenih temeljem posebnih propisa radi provedbe programa od interesa za opće dobro, a za koje odvajaju i građani grada Pakraca, vraćeno i uloženo na ovo područje.
Javno priznanje Grada Pakraca Zlata plaketa ”Grb Grada Pakraca” nije samo priznanje Udruzi za promicanje inkluzije iz Zagreba kao pružatelju socijalnih usluga nego je i priznanje svim građanima grada Pakraca koji svakodnevno žive i rade na socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom – građana grada Pakraca. Zato to priznanje pripada ne samo našim članovima – osobama koje koriste uslugu organiziranog stanovanja te osobama koje im pružaju podršku u svakodnevnom životu, nego i članovima naše partnerske organizacije Udruge Latica, Centru za socijalnu skrb Pakrac koji je kao dio sustava socijalne skrbi prepoznao potrebu razvoja socijalnih usluga u zajednici za sve građane u socijalnoj potrebi, gradu Pakracu kao jedinici lokalne samouprave te svim drugim pravnim i fizičkim subjektima koji djeluju na pakračkom području.
Nažalost, zbog već ranije preuzetih obveza u okviru europskog projekta i posjete naših donatora, predstavnici središnjice Udruge za promicanje inkluzije nisu u mogućnosti sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada. Javno priznanje će u ime pakračke jedinice preuzeti vaš sugrađanin gospodin Nikica Pavlović.
Svima nama želimo puno uspjeha u daljnjem životu i radu na promicanju ljudskih prava i istinskih ljudskih vrijednosti zajednice ravnopravnih građana.

Predsjednica Udruge prof.dr.sc. Borka Teodorović