Veliki koraci Centra za rehabilitaciju Ozalj

Dodano od Webmaster

Centar za rehabilitaciju Ozalj svojim je strateškim planom i planom transformacije i deinstitucionalizacije usluga skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama predvidio svoju potpunu transformaciju u centar za pružanje usluga u zajednici.

Prvi koraci ka tom cilju plod su dugogodišnjeg rada i vizije djelatnika Centra, a vidljivi su upravo ovih dana otvaranjem prve dvije stambene zajednice organiziranog stanovanja. Prva zajednica za troje korisnika usluga otvorena je u Ozlju, dok je druga za dvoje korisnika otvorena u Karlovcu.

Centar Ozalj planira otvoriti ukupno 15 stambenih zajednica za oko 60 svojih korisnika.

Tehničku i financijsku podršku Centru pri ovom procesu, između ostalih, pružaju Ministarstvo socijalne politike i mladih, Grad Karlovac, Grad Ozalj, Karlovačka županija te inozemni donator Institut otvoreno društvo.

Želimo čestitati Centru Ozalj, svim djelatnicima i korisnicima na ovom velikom rezultatu, malim koracima se postižu veliki rezultati, a da će i ovdje biti tako nemamo nikakvih sumnji.

Pročitajte više – preneseno sa portala:

Karlovac i Ozalj osigurali stanove osobama s intelektualnim teškoćama- Index.hr

Štićenici ozaljskog Centra prvi put samostalni u stanu u Karlovcu: Pospremamo, kuhamo, slažemo se i bolje nam je nego u Zorkovcu! – KA Portal

Anđelko i Darvin 1. put samostalni – Radio Mrežnica