Tri sastanka Koalicije u Slavoniji

Dodano od Webmaster

Koalicija za život u zajednici održala je 14. studenog u Vinkovcima sastanak sa zamjenikom Župana g. Matom Golubičićem te pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, gđom. Blankom Pripužić.

G. Golubičić i gđa Pripužić izvijestili su predstavnike Koalicije o postignućima Županije u području socijalne skrbi za osobe s invaliditetom te o otvorenosti za suradnju s udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na području Županije. Županija je vrlo dobro upoznata s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom, a njeni predstavnici izrazili su velik interes za razmjenu iskustva u razvoju usluga u zajednici. Uz mnoge druge projekte, u sklopu procesa deinstitucionalizacije, Županija ima i konkretne projekte u Gradu Vukovaru s ciljem osiguravanja stambenih jedinica koje bi imale svrhu pripreme osoba za život u zajednici uz podršku.

 

Koalicija za život u zajednici održala je 15. studenog u Osijeku sastanak s gđom Ružicom Gverieri, Pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske Županije.

Gđa Gverieri i suradnici izvijestili su predstavnike Koalicije o postignućima Županije u području socijalne skrbi za osobe s invaliditetom te o intenzivnoj i kvalitetnoj suradnji s udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na području Županije. Usprkos ograničenim sredstvima i ljudskim resursima, Županija je ohrabrena napretkom u području socijalne skrbi u zadnjih desetak godina, te izdvaja brojne pozitivne primjere među kojima je svakako i činjenica da zapošljavaju osobe s invaliditetom.

 

Koalicija za život u zajednici održala je 15. studenog u Osijeku sastanak s g. Romanom Kristićem, v.d. Pročelnika Upravnog odjela za socijalnu skrb Grada Osijeka.

G. Kristić i suradnici izvijestili su predstavnike Koalicije o postignućima Grada Osijeka u području socijalne skrbi za osobe s invaliditetom te o otvorenosti za suradnju s udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na području Grada. Uz aktivnosti gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom u kojem su aktivni pretežno predstavnici udruga osoba s invaliditetom, prezentirana je i Strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Osijeka 2011.-2015. godine te posebno aktivnosti osiguravanja pristupačnosti javnih građevina i površina te dovoljnog broja parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom. Predstavnici Grada izrazili su interes za razmjenu iskustva u razvoju usluga u zajednici.