Šalji dalje

Dodano od Webmaster

Protekli tjedan je Centar za inkluzivne radne aktivnosti primio donaciju slatkog asortimana iz Müller trgovina Zagreb d.o.o., s kojima surađuju od kolovoza 2014. godine u sklopu programa Zapošljavanje uz podršku. Čokoladni dan također je razveselio korisnike i djelatnike Udruge za promicanje inkluzije i Centra za obrazovanje odraslih Validus. Potaknuti ovom lijepom gestom odlučili smo ovu donaciju podijeliti i sa Kućom ljubavi u zagrebačkom naselju Savica-Šanci koja pruža smještaj i skrb najmlađim štićenicima Caritasa, novorođenčadi i djeci do tri godine te nezbrinutim majkama i trudnicama. Naš odabir nije bio slučajan. Naime, suradnju s Kućom ljubavi započeli smo prije nekoliko godina, kada je naša korisnica u sklopu svog osobno usmjerenog planiranja odlučila kako želi volontirati i provoditi vrijeme s najmlađima. Upravo nam je Kuća ljubavi tada pružila priliku i otvorila svoja vrata, dok su se neke druge ustanove oglušile na naše upite ili nas odbile zbog hendikepa kojeg naša korisnica ima. Ovaj korak se pokazao kao pun pogodak i trajna veza s Kućom ljubavi je uspješno ostvarena. Pogotovo nas je razveselila činjenica što je i sama korisnica Caritasovo dijete, tako da joj je ovo pružanje pomoći i slobodnog vremena nekim novim generacijama zaista puno značilo.

Upravo iz tog razloga smo odlučili ovu velikodušnu čokoladnu donaciju poslati dalje i do najmlađih štićenika, koje će ova gesta možda i najviše razveseliti. Ovaj petak smo se tako zaputili do Savice, gdje su nas djelatnice toplo dočekale i provele po prostoru te ukratko prepričale kako izgleda njihova svakodnevica. Na žalost naše Vlatke i Slavice, koje su nam ovom prilikom pomogle odnijeti pakete, maleni su ovaj put spavali, no to nije umanjilo njihovo zadovoljstvo ovim posjetom. Štoviše, na povratku u Udrugu Vlatka je, vjerujem u ime svih prisutnih, zaključila kako je ‘najljepše činiti dobra djela’. Zatim je, oduševljena viđenim, pokazala i interes za volontiranjem te zaključila kako bi je igranje s malenim štićenicima Kuće ljubavi neizmjerno veselilo.

Ovime se nikako ne završava naša suradnja. Štoviše, ova priča začinjena čokoladom samo pokazuje koliko zapravo možemo učiniti i kako zaista možemo pomoći jedni drugima djelujući zajedno. Nisu to velika djela, ali su u svakom slučaju od srca. Nama je ova čokoladna priča u svakom slučaju uljepšala dan.