Pismo zahvale Centra za rehabilitaciju “Ozalj”

Dodano od Webmaster

Poštovana profesorice i dragi suradnici !

Ovo je godina koju će naši korisnici, njihovi roditelji i staratelji sigurno još dugo pamtiti, a nadam se nikada zaboraviti. Ovo je godina kada je za našu Tinu, Krunu, Ivu, Mladena, Anku, Darvina, Anđelka i još njih pedeset počeo život koji su oni možda sanjali, ali se nisu usudili nadali da će im se snovi tako brzo ispuniti. Njihovi snovi su tako jednostavni, obični, prizemni jer nažalost drugih iskustava nisu imali. Naš tim im je odlučio početi ispunjavati njihove snove, za početak one najjednostavnije.
Ponosna sam što sam bila dio tima koji im je omogućio da počnu život koji vi i ja živimo. Ponosna sam što sam bila među prvima kojoj je Ivo uzbuđen javio da je dobio svoju prvu mašinu za pranje veša i da ga je već sam oprao. Ponosna sam što sam Tini i Kruni omogućila pečenje njihovih prvih kolača ili Darvinu da ima prvi put u životu samo svoje stvari, a ne zajedničke, domske. Mladen je bio povučen – mislili smo miran je i zadovoljan, ali sad smo vidjeli da je bio samo “izoliran”, jer Mladen je postao brbljav mladić koji sam odlazi u trgovinu, uživa u kućanskim poslovima i priča o buci koja ga je smetala u domu.
Naravno da vi sve to znate jer imate puno iskustva u prelasku osoba koje su dugo godina, a najčešće cijeli život bile u nekoj ustanovi. Ali dozvolite nam da budemo uzbuđeni, pa mogla bih reći i ushićeni, svim što doživljavamo, ushićeni novim svijetom koji se otvara pred nama.
Zato vam na kraju ove godine moramo reći hvala za to što ste nam otkrili ovaj svijet, hvala što ste nas naučili kako da krenemo u promjene, hvala što ste nam bili podrška kako bi promjene uspjele i hvala što ste nam omogućili da osiguramo materijalna sredstva jer bez toga ne bi bilo promjena. Vama će ipak najviše značiti što se mi više nikada nećemo vratiti na staro, što ćemo svim svojim korisnicima nastojati pružiti podršku u onom obliku u kojem je njima potrebna i uvijek ćemo nastojati da o svom životu odlučuju sami.
Nadam se da ćete biti uvijek dio našeg svijeta i pružati nam podršku kako ne bi posustali u svojim nastojanjima da budemo slobodni, korisni i puni života.
Želimo vam puno uspjeha u 2015.godini!

Ravnateljica, korisnici i zaposlenici
Centra za rehabilitaciju „Ozalj“