Konferencija “Deinstitucionalizacija, osobno usmjereni pristup i inkluzija”

Dodano od Webmaster

Udruga za promicanje inkluzije organizira konferenciju pod nazivom “Deinstitucionalizacija, osobno usmjereni pristup i inkluzija” koja će se održati 5. studenog 2015. godine u hotelu Westin Zagreb. Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić.

Konferencija će obilježiti 18 godina uspješnog rada i djelovanja Udruge za promicanje inkluzije koje je, od 1997. godine, usmjereno na poticanje procesa deinstitucionalizacije i izgradnju kapaciteta za pružanje podrške osobama s intelektualnim teškoćama u zajednici. Razvijajući modele službi podrške temeljene na vrijednostima ljudskih prava, Udruga je utrla put kojim danas uspješno kroče mnogi pružatelji socijalnih usluga u Hrvatskoj, ali i u regiji.

Izlagači će biti istaknuti stručnjaci koji će govoriti o iskustvima transformacije ustanova socijalne skrbi i razvoju usluga u zajednici koji se baziraju na osobno usmjerenom pristupu.

Udruga će ovom prilikom dodijeliti priznanja osobama koje su dale značajan doprinos razvoju usluga u zajednici.

Konferencijom želimo proslaviti naše zajedničke napore i uspjehe u pružanju podrške sugrađanima s intelektualnim teškoćama da ostvare svoje pravo na život u zajednici.