Koalicija u Dubrovniku

Dodano od Webmaster

U Dubrovniku održan sastanak Koalicije za život u zajednici s predstavnicima Grada i Županije

20. listopada u Dubrovniku je održan sastanak s predstavnicima Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije, Obiteljskog centra Dubrovačko-neretvanske Županije, Centra za socijalnu skrb, te s predstavnicima lokalnih udruga osoba s invaliditetom.

                                                              

Tema sastanka bila je implementacija članka 19. UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom koji propisuje da svaka osoba s invaliditetom ima jednako pravo na ravnopravan život u zajednici.

Predstavnici grada izvijestili su o provođenju Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom grada Dubrovnika te Mjerama socijalnoga programa Grada Dubrovnika za 2011. godinu.

 

                                 

 

Predstavnici Koalicije izrazili su zadovoljstvo spomenutim dokumentima te pozvali grad i županiju na nastavak djelovanje na način da:

– u stvaranje regionalnih i lokalnih socijalnih planova aktivno uključe udruge osoba s invaliditetom

– da podrže udruge osoba s invaliditetom u pripremi projektnih prijedloga za EU fondove utemeljenih na Konvenciji

– da zapošljavanjem, poticanjem zapošljavanja osoba s invaliditetom, te poticanjem djelovanja njihovih udruga vlastitim primjerom pokažu da osobe s invaliditetom smatraju ravnopravnim građanima.

Članice koalicije ponudile su gradu i županiji svoje znanje stečeno dugogodišnjim iskustvom, te pomoć i suradnju u socijalnom planiranju i svim aktivnostima koje vode k ostvarivanju prava iz Konvencije.