Aktivnosti članica Koalicije za život u zajednici

Dodano od Webmaster

Zagreb, 03. listopada 2011. godine

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

Polazeći od načela ravnopravnosti i jednakosti u pravima svih građana, osam udruga osoba s invaliditetom je stvorilo Koaliciju za život u zajednici koja zahtijeva punu implementaciju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i ravnopravno uključivanje osoba s invaliditetom u društvo.

Članice Koalicije za život u zajednici se obraćaju svim donositeljima odluka u hrvatskom društvu da svojim političkim djelovanjem inzistiraju na osiguravanju odgovarajućih socijalnih usluga koje učinkovito osiguravaju pravo na život u zajednici. Sredstva Europske unije bi trebala omogućiti stvaranje kvalitetnog I jednako dostupnog sustava službi podrške u zajednici, a istodobno bi se trebala provesti fiskalna decentralizacija u sustavu socijalne skrbi na način koji će omogućiti jednaku dostupnost većine inkluzivnih usluga na lokalnoj razini.

U namjeri provedbe ovih ciljeva, članice Koalicije za život u zajednici će se u utorak, 04. listopada, susresti s predstavnicima grada Šibenika, u srijedu, 05. listopada, s predstavnicima Šibensko-kninske županije, a u četvrtak, 06. listopada, s predstavnicima Zadarske županije.

Svi ovi dionici su važni akteri socijalnih planiranja na razini jedinica lokalne i regionalne samouprave, čime se omogućava ispunjenje zahtjeva Platforme 19 i Povelje koju su sklopile članice Koalicije za život u zajednici te podržali mnogobrojni građani
Republike Hrvatske.

Pridružite se našoj Koaliciji na: http://www.petitiononline.com/p19/petition.html

 

Članice Koalicije za pravo na život u zajednici